Екстеншъните и какво трябва да знаем преди да закупим такъв?

12 Апр

Image

Думата екстеншън доби широка популярност през последните няколко години. Терминът произлиза от английската дума extend, което значи удължавам.

Какво представлява екстеншъна?Това е треса или кичури естествена или изкуствена коса, специално изработени за удължаването на коса.

За всички, които искат да получат естествена визия е важно да се насочат към екстеншъни, изработени от естествена човешка коса. Когато екстеншъните са изработени от естествена коса, клиента има възможност да третира допълнителната коса, така както и своята собствена – да я къдри, изправя и стилизира по всякакъв начин. Ако косата е от 100% естествен човешки косъм, няма проблем и да бъде боядисвана. Всичко изброено до тук не важи за екстеншъните от изкуствена коса или така наречените фибри. Те не могат да се стилизират, а още по-малко да се боядисват.

Предполагам тук възниква и въпроса как да различим естествената от изкуствената коса? Поради важността на темата по този въпрос ще отделим специална публикация, тъй като тя не може да бъде изчерпана в няколко изречения.

Как да изберем най-подходящата коса за удължаване и какво трябва да знаем?

Когато решите, че искате да закупите екстеншъни естествена коса, трябва да имате предвид няколко много важни характеристики и препоръки. Те са от особено важност, защото имат отношение към крайния резултат на удължаването на коса.

  • ·         Купувайте екстеншъни само от утвърдени фирми във вноса и производството на коса за удължаване.
  • ·         Винаги обръщайте внимания на количеството коса като грамаж. На пазара се предлагат грамажи от 50гр до 150гр. Когато става въпрос за удължаване на коса важи едно единствено правило – колкото по-висок грамаж, толкова повече коса и гъстота като краен ефект. За средно гъста коса до раменете са необходими не по-малко от 100гр. чисто тегло на косата. С по-малко количество резултатът няма да бъде добър и екстеншъните ще си личат.
  • ·         Имайте предвид, че когато купувате екстеншъни къдрава или чуплива коса(особено от интернет, когато нямате възможност да видите косата) дължината на косъма е обявен в правото си състояние. В естествения си къдрав или чуплив вид, косата е по-къса от обявената дължина с около 10см. Колко точно по-къса е не може да бъде точно фиксирано, защото това зависи от големината и вида на къдриците.
Advertisements

Остави коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промяна )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: